Svakere krone - pundet smeller opp

Et britisk pund er blitt 25 øre dyrere tirsdag.

Foto: Scanpix

Mandag kostet 1 britisk pund 12,51 kroner. Tirsdag koster pundet 12,75 kroner og har vært oppe i 12,77 kroner.Samtidig stiger pundet også mot dollar til mer enn 1,5589 fra gårsdagens 1,5487 dollar, ifølge Marketwatch.Oppgangen kommer etter uttalelser fra den britiske sentralbanksjefen, Mark Carney, om at en renteheving i Storbritannia kommer nærmere, men at den vil bli satt opp gradvis når de begynner.Det store spørsmålet er da hvor nært han mener det er? Det som er blitt uttalt tidligere er at sentralbanken venter at prisene vil stige raskere i tiden som kommer og nå målet på 2 prosent i 2. kvartal 2017.Det er lenge til og uttalelsen er også litt overraskende all den tid ferske inflasjonstall tirsdag viser at prisstigning i juni litt uventet falt tilbake fra 0,1 prosent i mai til null i juni.Styringsrenten i Storbritannia er 0,5 prosent og har ligget på det siden mars 2009.Krona og oljeprisen under pressSamtidig som pundet styrker seg, svekker også den norske krona seg på fallende oljepris tirsdag.Brent er ned 2,2 prosent til 56,89 dollar, mens lettoljen i New York faller 1 dollar til 51,17 dollar og snuser på de laveste noteringene på over tre måneder.En dollar koster nå 8,19 kroner, mens en euro koster 9,03 kroner.