Tapte 90 mill - tar 40 mill i utbytte

Wilhelmsen familieselskap Skips AS Tudor satt igjen med rød bunnlinje i 2014.

Wilhelm Wilhelmsen under Wilh. Wilhelmsens resultatpresentasjon etter 1. kvartal 2009 - Foto: Scanpix
Børs

Wilhelmsen familieselskap Skips AS Tudor gikk med et underskudd på nærmere 90 millioner kroner før skatt i 2014, skriver Dagens Næringsliv.- Fordi vi indirekte eier aksjer i Wilh. Wilhelmsen holding, og disse har falt i verdi i løpet av 2014, har vi måttet skrive ned verdiene. Tudor eier 19 prosent av aksjene i Tallyman hvor Wilh. Wilhelmsen-aksjene ligger, sier adm. direktør Christian Due til avisen.. Kursen går opp, og kursen går ned. Aksjene er 30 prosent av Tudors balanse, men vi har mange andre investeringer som går veldig ålreit, påpeker Due.Likevel tar eierselskapet Kassiopeia, kontrolleres av skipsreder Wilhelm Wilhelmsen på vegne av de fire familiegrenene, ut 40 millioner kroner i utbytte. Det er ti millioner kroner mer enn året før.

Nyheter
Næringsliv