Teva blar opp 332 milliarder for Allergan Generics

Teva smeller 12 prosent i førhandelen på børsen i New York etter oppkjøp.

Børs

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. melder at det har inngått avtale med Allergan plc om å kjøpe Allergan Generics.Den avtalte prisen er 40,5 milliarder dollar, tilsvarende 332 milliarder kroner.Oppgjøret vil være i form av 33,75 milliarder dollar i cash og 6,75 milliarder dollar i aksjer i Teva, tilsvarende en 10 prosent eierandel, melder selskapet i en børsmelding.Israelske Teva oppgir å være verdens største produsent av generiske produkter og at selskapet med dette oppkjøpet vil bli et av verdens ti største farmasiselskaper. Aksjen falt 1 prosent på børsen i New York fredag, mer er opp 7,6 prosent i år og 13,5 prosent det siste året i ordinær handel.Teva er opp 12,4 prosent til 69,5 dollar i førhandelen på NYSE mandag.Allergan er opp 5,5 prosent til 325 dollar.

Nyheter
Børs