Tjente to millioner kroner - krever 50 mill. i bonus

- Det er en tvist om retningslinjene for fastsettelse av bonus, sier advokat.

Etter å ha tjent skarve to millioner kroner i 2014, legges Awilco Invest ned. Samtidig går to forvaltere til sak for å få utbetalt bonus på tilsammen 50 millioner kroner, skriver DN.De siste årene har selskapet ifølge avisen redusert forvaltet kapital i selskapet fra to milliarder kroner i 2010 til 400 millioner kroner under administrasjon av Awilco Invests to kapitalforvaltere i 2014.Nedleggelsen har ført til uenighet med forvalterne Geir Stave og Thomas Raaschou, som etter det DN erfarer saksøker Awilco Invest for mellom 20 og 25 millioner kroner hver.- Det er en tvist om retningslinjene for fastsettelse av bonus, og årsaken er volatile resultater fra forvaltningen, sier Awilco Invests advokat Henrik A. Christensen i advokatfirmaet Ro Sommernes til DN.- Dette er ikke noen komplisert sak fra vår side. Det er en bonusavtale som ligger til grunn og som innebærer beregning av bonus, som man nå ber retten om hjelp til, sier forvalternes advokat Ole Rasmus Asbjørnsen i advokatfirmaet Haavind.