Tror Kina-aksjer skal ned 30 prosent

Shanghai-børsen er fortsatt 70 prosent høyere enn for ett år siden, og et det kan komme nye fall.

Kinesere har lånt penger for å kjøpe aksjer i stort omfang, og fortsatt er gjeldsgraden høy. Forvalter Chris Rynning i Beijing tror aksje?markedet vil falle 30 prosent til, skriver DN.- Det er ingen tvil om at vi har sett en boble sprekke, og trolig er det ikke over ennå, sier investoren og forvalteren til avisen.Rynning har bodd 18 år i Kinas hovedstad Beijing, og de siste årene har han vært direktør for oppkjøpsfondet Origo plc.- Jeg tror aksjemarkedet kan falle 20-30 prosent til. Det største problemet er at vanlige kinesere har finansiert aksjekjøp med altfor mye gjeld, og det er fortsatt en ubalanse, sier han til DN, og fortsetter:- Panikken har bredt seg i aksjemarkedet, og det skyldes at aksjene steg for høyt, for raskt. Vi ser et sunt og delvis varslet børsfall. Kinesere er flinke til å spare, og derfor er det forhåpentlig penger som de fleste har råd til å tape