Verste børsuke siden januar

Dow Jones la fredag bak seg en knallrød uke. Ikke på et halv år har indeksen falt så mye.

Børsen i New York ved Wall Street - Foto: Øystein Schmidt
Børs

De amerikanske børsene fortsatte fredag nedturen. Årsaken var ifølge CNBC økende bekymring for den globale veksten.Dow Jones falt 0,92 prosent til 17.568,53. For hele uken er indeksen ned nesten 2,9 prosent, noe som gir den svakeste uken siden januar.Også S&P 500 og Nasdaq hadde en dårlig uke, begge med en samlet nedgang på over 2 prosent. Det er det svakeste siden mars. Førstnevnte indeks endte fredag ned 1,07 prosent til 2.079,65, mens Nasdaq falt 1,12 prosent til 5.088,63.Amazon i fokus Det store samtaleemnet fredag var imidlertid Amazon og regnskapstallene som ble lagt frem torsdag etter at børsene stengte.Amazon hadde et resultat på 92 millioner dollar og 19 cent per aksje, mot et tap på 126 millioner dollar året før. Driftsinntektene var 23,2 milliarder dollar, 800 millioner dollar bedre enn analytikernes forventninger.Aksjen smalt rett opp i etterhandelen torsdag og har vært opp 20 prosent til 580 dollar i førhandelen, og har brakt selskapet forbi WalMart i børsverdi. Det har også gjort gründer Jeff Bezos 60 milliarder kroner rikere over natten.Flere meglerhus har fulgt opp med å oppjustere kursmålet på aksjen, og høyest ligger J.P. Morgan med et kursmål på 710 dollar, opp 32,7 prosent fra det gamle kursmålet på 535 dollar.Aksjen steg hele 17 prosent i åpningen fredag, men endte til slutt opp 9,8 prosent.

Nyheter
Børs