Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs

Børs

AsiaBørsene i Kina klatrer oppover tirsdag morgen. Kinesiske myndigheter har tirsdag innført restriksjoner på shortsalg av aksjer for å stabilisere landets aksjemarkeder, skriver Bloomberg News, ifølge TDN Finans. I juli falt Shanghai-børsen 14,3 prosent, og den fortsatte videre nedover mandag. I dag har det imidlertid snudd, og Shanghai Composite er opp 1,34 prosent. CSI 300-indeksen stiger 1,16 prosent.Les hele Asia-kommentaren herNetfonds venter at Oslo Børs åpner ned 0,26 prosent tirsdag- Oljeprisen falt igjennom 50 nivået i går kveld, noe som vil prege Oslo Børs negativt i dag. De amerikanske og asiatiske børsene falt også i takt med fallende råvarepriser i går kveld og i natt, sier analysesjef Roger Berntsen i NetfondsOljeprisenTirsdag morgen omsettes Brent-oljen for 49,75 dollar fatet, opp 0,46 prosent, mens WTI-oljen er opp 0,86 prosent til 45,56 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 50,30 dollar ved børsslutt mandagSlik går det med oljeprisen tirsdagUSAISM manufacturing-indeksen i USA falt overraskende til 52,7 poeng i juli, mens PMI for amerikansk industri i juli endte uendret på 53,8 poeng.Oljeprisen smalt ned og lettoljen falt 4,3 prosent til 45,08 dollar, mens Brent falt 5,4 prosent til 49,37 dollar på råvarebørsen i New York.Salgssignalene lyser opp og aksjen har nå brutt både sitt 50- og 200 dagers glidende gjennomsnitt, teknisk støtte på 120-nivået på stigende omsetning og i tillegg er det i ferd med å bli etablert et såkalt dødskryss i chartet.Les hele USA-kommentaren herSlik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaOslo BørsTungvektere i nye bestenoteringer dro Oslo Børs mandag. Hovedindeksen endte opp 0,13 prosent til 639,73 poeng, tross den tyngende oljeprisen. Det ble omsatt verdipapirer for rett under 3,4 milliarder kroner.Cruiserederiet RCL fortsatte oppgangen etter resultatfremleggelsen fredag, og satte nok en all-time-high mandag, da aksjen endte opp nye 1,10 prosent til 737 kroner.Norwegian steg 5,39 prosent til 371,40 kroner på forventninger til torsdagens trafikktall og den svake oljeprisen. Også Norwegian ble notert i  ny all time high.Les hele børskommentaren for Oslo Børs mandag herDette skjer i dag - tirsdagHer er finanskalenderen for tirsdag 4. august.Makro:India: Rentebeslutning, kl. 07.30Spania: Ledighetsrate, juli, kl. 09.00ØMU: PPI, juni, kl. 11.00USA: Industriordre, juni, kl. 14.30Annet:SSB: Byggeareal, 2. kvartal, kl. 10.00USA: API, ukentlige oljelagertall, kl. 22.30Utenlandske resultater:Lundin Petroleum, Bayerische Motoren Werke, Walt Disney, American International Group, Archer Daniels Midland, McDermott International, Marathon Oil, Norwegian Cruise Holdings, First Solar, Mosaic, Genco Shipping & TradingKilder: TDN Finans, Reuters, Oslo Børs og Statistisk sentralbyrå (SSB)

Nyheter
Børs