Oppkjøpsfond ruster til kamp – henter inn 61 milliarder kroner

Oppkjøpsfondet EQT henter inn 61 milliarder kroner til nye investeringer.

Foto: Scanpix
Børs

Oppkjøpsfondet EQT henter inn 6,75 milliarder euro, eller 60,95 milliarder kroner, som primært skal brukes til private equity-investeringer i Nord-Europa.Fondet, som heter EQT VII, opplevde en overtegning fra både eksisterende og nye investorer. Over enn 70 prosent av bidragene til EQT VII kommer fra investorer som tidligere har investert i EQT-fond.- Vi er både stolte og ydmyke av den positive mottakelse og sterke støtten til EQT VII blant eksisterende og nye investorer. Det bekrefter den tillit investorene har til EQTs industrielle tilnærming og strategi, sier Thomas von Koch, Managing Partner i EQT Partners, i en melding.EQT VII har en global investorbase, som inkluderer AP3, AP6, APG, Ardian, Argentum, CNP Assurances, Danica, GIC, HarbourVest Partners, KEVA, KIRKBI Invest A / S, Ilmarinen, The Andrew W. Mellon Foundation , New Mexico State Investment Council, New York City Retirement Systems, Partners Group, PFA, Sampension, Signal Iduna, USS og Varma.

Nyheter
Børs