Svakere pund etter rentemøtet

Mens valutatraderne venter på arbeidsmarkedsrapporten fra USA svekkes det britiske pundet på duete rentemøte.

Foto: AP Photo/Alastair Grant.
Børs

Etter gårsdagens rentemøte i Bank of England svekket pundet seg mot euroen. Ingen ble overrasket over at renten ble holdt uendret, men en av medlemmene i rentekommiteen stemte mot. Hittil har beslutningene vært enstemmige. - På pressekonferansen sa sentralbanksjef Carney at tidspunktet for første renteheving nærmer seg, men at det er usikkert når den kommer og at det vil avhenge av utviklingen i økonomien. Han var tydelig på at når renten først skal heves, vil oppgangen bli mer moderat enn det som har vært tilfelle i tidligere innstrammingsperioder, sier analytiker Knut Magnussen i DNB Markets' valutateam i dagens morgenrapport. - Det var tydelig at det var forventninger om at flere ville stemme for renteheving og kanskje også at budskapet fra sentralbanken ville være mer«haukete», legger han til. Pundet fortsetter å svekke seg noe fredag morgen. GBPEUR omsettes for 1,4184, ned 0,11 prosent intradag, USDGBP omsettes for 0,6454 og er opp 0,12 prosent, mens GBPJPY faller 0,08 prosent til 193,3360. Også mot vår egen oljevaluta trekker pundet tilbake 0,21 prosent til 12,8104. Brentoljen stiger fredag morgen 0,42 prosent til 49,73 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,34 prosent til 44,81 dollar fatet. Kronen har enda mer beskjedne utslag mot dollar og euro. Dagens høydepunkt Idag har valutamarkedet blikket rettet mot den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten som offentliggjøres klokken 14:30 norsk tid. - Denne gang er den viktige enn vanlig. Grunnen er at Fed har knyttet sin beslutning om renten tett opp til utviklingen i arbeidsmarkedet. På det forrige rentemøte i slutten av juli sa komiteen at den ønsket å se ytterligere noe bedring i arbeidsmarkedet før renten heves. Om utfallet blir godt i dag, trekker det derfor i retning av at Fed vil sette renten opp på sitt neste møte 17. september, skriver Magnussen.Dagens arbeidsmarkedsrapport ventes å vise at sysselsettingen steg med 223.000 i juli, på linje med juni-tallene. Det knytter seg midlertid usikkerhet rundt anslagene ettersom onsdagens ADP-rapport viste at antallet sysselsatte i den private sektoren i USA steg med 185.000 personer i juli , mot en ventet oppgang i sysselsettingen på 215.000 personer. Samtidig ble forrige måneds tall revidert ned.Samtidig overrasket ISM-indeksen for tjenesteytende næring på oppsiden.  

Nyheter
Børs