17 analytikere sier kjøp

Ericsson og Atlas Copco er blant favorittaksjene i Sverige.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

De svenske profilene Ericsson og Atlas Copco er nabolandets mest analyserte aksjer.Optimistene ser ut til å være i flertall. Di.se kan fortelle at de fleste meglerhusene spår gode tider for investorene som har satset pengene sine på disse selskapene.Både Ericsson og Atlas Copco får en kjøpsanbefaling av 17 analytikere.11 analytikere opererer med en nøytral anbefaling på Ericsson mens to sier selg. 14 analytikere har en nøytral anbefaling på Atlas Copco mens kun en har en salgsanbefalingI skrivende stund omsettes Ericsson for 80,75 svenske kroner, opp 0,44 prosent mens Atlas Copco faller 2,44 prosent til 212,30 kroner.