Aksje rett ned på melding -Oslo Børs faller fra start

Børsen har åpnet i minus tirsdag, mens flere aksjer beveger seg kraftig på nyheter.

Oslo Børs har som ventet en relativt flat åpning tirsdag. Etter omtrent 20 minutters handel står hovedindeksen i 586,32, ned 0,14 prosent.«De asiatiske børsene, utenom Japan (stengt), er alle opp tirsdag morgen. Oppgang ble det også på Wall Street mandag kveld. Når det er sagt, omsetningstallene på verdens børser har vært svake den siste tiden, noe som tyder på at mange investorer fremdeles er usikre på hvilken retning markedet skal ta fremover. Oljeprisen er for øvrig noe opp fra i går ettermiddag. Det er ingen viktige hendelser i dag», skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens morgenrapport fra Netfonds.Oljeprisen Tirsdag morgen ved børsens åpning omsettes Brent-oljen for 48,45 dollar fatet, ned 0,96 prosent, mens WTI-oljen faller 0,63 prosent til til 46,33 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 48,35 dollar ved børsslutt mandag.Statoil faller 0,25 prosent til 121,60 kroner.Statoil-sjef Eldar Sætre mener Lofoten og ­Vesterålen må inn i en fremtidig utlysning av nye områder for olje- og gassvirksomhet, skriver Dagens Næringsliv.- Produksjon og aktivitet på norsk sokkel vil falle jevnt etter 2025 dersom vi ikke finner nye felt og ny aktivitet. Det forutsetter jevn tilgang til nye leteområder, sier Sætre til avisen.Seadrill i samtaler etter Husky-kansellering Seadrill er ifølge en melding fortsatt i diskusjoner med Husky Oil for å finne en alternativ løsning etter at Husky nå har kansellert «West Mira»-kontrakten.Seadrill og Husky inngikk i 4. kvartal 2012 en femårskontrakt for «West Mira» med potensial for omsetning på en milliard dollar for Seadrill.På grunn av forsinket levering av riggen kansellerte Seadrill byggekontrakten for «West Mira» hos verftet, skriver TDN Finans.Seadrill stiger 1,79 prosent til 56,90 kroner.Røkke-selskap selger til Marathon Petroleum Aker Philadelphia Shipyard skriver i en fersk børsmelding at deres heleide amerikanske datterselskap, Aker Philadelphia Shipyard Inc har inngått endelig avtale med et datterselskap av Marathon Petroleum, som kjøper ut APSIs eierandel i deres joint venture med Crowley Maritime Corporation, knyttet til drift og befraktinin gav fire 50.000 dwt produkttankere.Transaksjonen er basert på en selskapsverdi på 150 millioner dollar per tanker.AKPS stiger 0,54 prosent til 186 kroner.REC kan stenge amerikansk fabrikkREC Silicon kan ifølge en fersk melding bli nødt til å stenge sin fabrikk i Moses Lake i USA.Det vil kunne skje dersom den pågående solkrigen mellom USA og Kina fortsetter, som blant annet fører til 57 prosent avgift på salget av RECs polysilicon til Kina.Som følge av nedstenging må i så fall 400 av 720 ansatte ved Moses Lake-fabrikken gå.Aksjen faller etter 20 minutter med 6,41 prosent til 1,46 kroner.Kreditorene skjelver i Norske Skog Kreditorene i Norske Skog skjelver i buksene og hyrer rådgiver, skriver DN.NSG er nedsyltet i en netto rentebærende gjeld på 7,5 milliarder kroner ved utløpet av første halvår. Gjelden har steget kraftig som følge av valutasvekkelser i kronen mot dollar og euro.Nå er investeringsbanken Houlihan Lokey hyret inn for å se på selskapets gjeldsstruktur, skriver DN.Norske Skog har ett forfall nå i oktober på 300 millioner kroner. I tillegg kommer et forfall i juni 2016 på rundt én milliard kroner.NSG er ned 7,51 prosent til 1,97 kroner.Resultatvarsel fra Asetek Asetek skriver i en børsmelding tirsdag at selskapet venter en omsetning i 3. kvartal på rundt 10 millioner dollar.Bedringen er hovedsakelig drevet av desktop business-segmentet.Selskapet har tidligere sagt at de venter at omsetningen innen desktop i 3. kvartal vil overgå omsetningen for 2. kvartal på åtte millioner dollar.Aksjen stiger 10,09 prosent til 12 kroner, og topper dermed vinnerlisten.Norske rederier sliter i Brasil Ulsteinvik-rederiet World Wide Supply mister oppdrag for to skip hyret av Petrobras. En Siem-båt er også blokkert i Brasil. Flere norske rederier risikerer samme skjebne, skriver Dagens Næringsliv.Brasiliansk-flaggede offshore serviceskip har nemlig førsterett på oppdrag i landet. Hvis slike fartøyer er ledige, «blokkeres» utenlandske fartøyer, selv om de har langtidskontrakter med det statlige oljeselskapet Petrobras. Det betyr i praksis at de ikke får fornyet sertifikatene  for å kunne arbeide i landet.Siem Offshore er foreløpig flat på 1,77 kroner.