Aksjekjøp kan bli betalt med nye aksjer

Forsøk på spektakulært oppkjøpsraid får skarp kritikk.

penger.jpg

Personer som selger sine aksjer til nystartede Intrinsic risikerer å få betalt med eierandeler i nytt selskap, skriver Dagens Næringsliv.Det vakte stor oppsikt da Intrinsic-duoen Øystein Helle og Ole Tobias Kjølleberg i forrige uke sendte brev til alle aksjonærene i 82 norske og svenske fond og selskaper med tilbud om å kjøpe aksjer.Helle påpeker overfor avisen at den av noen hardt kritiserte oppgjørsformen er et sikkerhetsnett, og at deres plan "A" er å samle aksjene i en portefølje, for så å selge dem samlet mot kontanter.Om ikke det første alternativet skulle gå i orden, vil de prøve å få oppgjør i aksjer fra et annet porteføljeselskap, som enten er børsnotert eller på vei mot børsnotering. Siste alternativ er å danne et eget selskap basert på aksjene, og gi selgerne eierandeler basert på verdijustert egenkapital.kommunikasjonsdirektør i fondet Obligo, Tor Arne Olsen, er skuffet og mener det er useriøst.- Oppgjørsformen er noe både vi og andre forvaltere er svært kritiske til. Det er useriøst, sier han til DN.