Dow åpner ned 0,72 prosent til 16.196,88 poeng. S&P500 faller 0,74 prosent til 1.917,14 poeng, mens Nasdaq er ned 0,62 prosent til 4.657,35 poeng i åpningsminuttene.Energiaksjer tynges av oljeprisen. Lettoljen er ned 0,99 prosent til 44,92 dollar fatet i spotmarkedet.Sentimentet fra Europa-børsene er negativt. Samtidig har flere personer i sentralbakledelsen taler i løpet av uken, der det knytter seg stor spenning til enhver uttalelse som kan indikere noe om fremtidige renteøkninger.Direktøren for New York Federal Reserve, William Dudley, sa mandag at han, men presiserte at dette er en dataavhengig avgjørelse, og ikke en kalenderavhengig avgjørelse.- Jeg tror hovedfokuset er usikkerheten rundt Fed. Vi hører at Dudley sier at usikkerheten rundt fremtidsutsiktene ikke kan elimineres, sier sjeføkonom Peter Cardillo i Rockwell Global Capital til CNBC.Før børsstart mandag fikk vi en rekke nøkkeltall. i USA steg 0,4 prosent på månedsbasis i august, melder Reuters. Det var ventet en oppgang på 0,3 prosent. Måneden før ble det opprinnelig meldt en økning på 0,3 prosent, men dette ble revidert opp til en økning på 0,4 prosent. steg 0,3 prosent på månedsbasis i august, mot en ventet oppgang på 0,4 prosent. Julitallene ble revidert til +0,5 fra en opprinnelig rapportert oppgang på 0,4 prosent. var opp 0,1 prosent på månedsbasis i august. Dette var i tråd med forventningene. Måneden før var oppgangen 0,1 prosent. På årsbasis var oppgangen på 1,3 prosent. var som ventet opp 0,3 på årsbasis. På månedsbasis var den som ventet uendret.Det ble solgt 13 millioner - Salget av iPhone 6s og iPhone 6s Plus har vært fenomenalt. I hele Apples historie har vi aldri før solgt flere enheter den første lanseringshelgen» sier Apple-sjef Tim Cook i en presssemelding.Aksjen faller likevel 0,7 prosent til 114 dollar.Alcoa-styret har enstemmig vedtatt en plan om å .Dagens selskap vil deles i et oppstrømsselskap og et «merverdiselskap», melder Alcoa.Tranaksjonen ventes fullført i 2. halvår 2016. På dette tidspunkt vil Alcoas aksjonærer eie samtlige utestående aksjer i begge de nye selskapene.Alcoa-aksjene stiger 2,7 prosent til 9,31 dollarEnergiinfrastrukturselskapet Energy Transfer Equity vil ifølge TDN Finans .Avtalen er på totalt 37,7 milliarder dollar (323 milliarder kroner), inkludert gjeld og andre forpliktelser.The Williams Companies er ned 5,55 prosent til 39,30 dollar, mens Energy Transfer Equity faller 8,1 prosent til 21,36 dollar.