Som tidligere kommunisert har selskaper tilknyttet Blackstone (Blackstone) inngått avtale om å kjøpe 34 prosent av Agastis operative virksomhet for 250 millioner kroner, heter det i en børsmelding mandag morgen.Transaksjonen gjennomføres ved at Agasti Holding ASA (Agasti) overfører samtlige selskaper som utgjør den operative virksomheten til det nyetablerte datterselskapet Obligo BX Holding AS (Obligo BX), som Blackstone kjøper 34 prosent av. Agasti vil eie de resterende 66 prosentene i Obligo BX, heter det.Alle vilkår for transaksjonen er nå oppfylt eller frafalt, og transaksjonen er forventet å bli endelig gjennomført i nær fremtid,.- Vi får nå Blackstone inn som en stor eier av vår operative virksomhet, og vil sammen med dem søke å gjennomføre ytterligere eiendomstransaksjoner med ambisjon om å ta en ledende rolle i det nordiske eiendomsmarkedet. Samtlige transaksjoner i eiendomsportelføljene Blacktone la inn bud på er nå endelig vedtatt gjennomført, og dette representerer en viktig strategisk milepæl for Agasti ved at vi etablerer en institusjonell investorplattform, sier adm. dir. i Agasti og Obligo, Jørgen Pleym Ulvness.