- Alvorlig lusesituasjon i Midt-Norge

– Dette krever tiltak, og selskapene samarbeider nå tett for å koordinere all transport- og slaktekapasitet, sier regiontillitsvalgt Alf Jostein Skjærvik i Sjømat Norge.

Nordlaks i Stokmarknes. Ansatt med røde arbeidshansker, holder en laks. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Mens lusetallene i oppdrettsanleggene på Vestlandet og Nord-Norge er lavere enn på samme tid i fjor, er situasjonen motsatt i Midt-Norge, heter det i en pressemelding fra Sjømat Norge. Nettstedet skriver at det siden august er gjennomført forsert slakting av flere oppdrettslokaliteter i Nord-Trøndelag og på Nordmøre på grunn av for høye lusenivåer.LES OGSÅ: Norske laksekjemper må slakte 3,7 mill. laks– Mye fisk er alt tatt ut og dette vil bidra til å dempe presset på den resterende fisken. Men situasjonen de kommende ukene blir fortsatt krevende siden tilgangen på brønnbåter og slaktekapasitet er utfordrende enkelte steder, sier regiontillitsvalgt Alf Jostein Skjærvik i Sjømat Norge. Det er nedsatt følsomhet for de mest brukte legemidlene og lokale kapasitetsutfordringer som er hovedårsak til situasjonen.– Vi arbeider nå med ekstra tett koordinering mellom bedriftene. Lusa skaper problemer for både store og små oppdrettsselskaper, og vi gjør alt vi kan for å få alle med på laget – også de som ikke er organisert hos oss, sier Alf Jostein Skjærvik i Sjømat Norge.