Analytikere ser høyere kostnader for lakseselskapene

Sjømat Norge viser til at det er nedsatt følsomhet for de mest brukte legemidlene og lokale kapasitetsutfordringer som er hovedårsak til den krevende lusesituasjonen i Midt-Norge.

laks, oppdrett, senja

Flere analytikere tror det er grunn til å frykte at høye kostnader ved behandling av lus i regionen fremover, ifølge TDN Finans.LES OGSÅ: Norske laksekjemper må slakte 3,7 mill. laks- Faren er at dette indikerer høyere kostnader knyttet til behandling og risiko at det vil redusere smoltutsettet for den neste generasjonen, skriver analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en oppdatering mandag.Analytiker Knut Ivar Bakken i Danske Bank Markets tror også dette indikerer at kostnadene ved behandling av lus ikke skal ned fra de høye nivåene de lå på i første halvår i år og siste halvår i fjor.LES OGSÅ: Alvorlig for de aktørene som blir rammet- Marine Harvest sa på sin siste kvartalspresentasjon at behandlingskostnadene blir flate fremover. Det stemmer bra med det vi ser nå, sier Bakken til TDN Finans.