Andreassen: Det er storm i et vannglass

- Feds beslutning er spennende siden det er så lenge siden renten ble satt opp sist, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen.

Ivan Kverme/Finansavisen

Dagens store spørsmål er hva den amerikanske sentralbanken vil gjøre med renten. Svaret får vi klokken 20.00 norsk tid.Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank har ingen tro på at rentehevingen vil kunne gi noen særlig effekt på aksjemarkedet.- Det er storm i et vannglass. En beskjeden renteheving i USA vil ikke være viktig hverken for økonomien eller markedenes gang. Feds beslutning er spennende siden det er så lenge siden renten ble satt opp sist, men jeg tror dette spørsmålet er så gjennomtygd at det vil ikke overraske uansett hva som skjer, sier Andreassen til TDN Finans.- At rentene settes opp er ikke en fare så lenge aksjene ikke er dyre. Det kan man si at de er i USA, men da er ikke renteøkningen problemet, men at aksjen er priset for høyt mot inntjening over tid, sier Andreassen, som legger til at i Europa er aksjene mer fornuftig priset, avslutter Andreassen.