Tidligere i dag omtalte vi oljefondet, som har fått.Qatars statlige fond lider samme skjebne, men er i tillegg til Volkswagen tungt inne i andre aksjer som blir filleristet i aksjemarkedet i disse dager. Qatar Investment Authority (QIA) ligger i 3. kvartal an til et tap på 12 milliarder dollar (tilsvarende rundt 102 milliarder kroner) i Volkswagen, Glencore og Agricultural Bank of China, skriver Financial Times med utgangspunkt i en innsamling av børsmeldinger Bloomberg har gjort.Rundt 8,4 milliarder dollar stammer fra Volkswagen, som nå rystes av en omfattende utslippsskandale.QIA eier videre 8,2 prosent i Glencore - den gjeldstyngede råvaretraderen som enkelte karakteriserer som , en post som ser ut til å påføre fondet et tap på 2,7 milliarder dollar i kvartalet.Blant QIAs øvrige topp 10-investeringer i minus i perioden er Royal Dutch Shell, Barclays og Siemens, ned hhv. rundt 500, 240 og 310 millioner dollar. Den franske entreprenøren Vinci er den eneste topp 10-investeringen som unngår rødfargen i fondet på rundt 250 milliarder dollar (ca. 2.127 milliarder kroner).QIA avslo ifølge Financial Times å kommentere saken.Til sammenligning teller det norske oljefondet i skrivende stund 6.918 milliarder kroner.