Bush vil ha Thatcher på 10-dollarseddelen

De 11 republikanske presidentkandidatene ble spurt hvem de ville ha på 10-dollarseddelen.

Margaret Thatcher. AP Photo

-Jeg ville hatt Ronald Reagans partner Margaret Thatcher, opplyste presidentkandidat Jeb Bush ifølge BBC da han under en tv-debatt på CNN ble spurt hvem han ville hatt på 10-dollarseddelen. Bush understreket at det trolig var ulovlig ettersom Thatcher ikke var amerikaner, og var faktisk ikke den eneste i debatten som valgte en utlending. Ohio-guvernør John Kasich valgte Mor Teresa.Men det var Thatcher-forslaget som fikk pulsen opp i pressen og sosiale medier:

Skjermbilde Twitter
 I Storbritannia beklager Labour-velgere seg fortsatt over statsministeren som gikk av for flere tiår siden, så ikke alle følte seg like beæret over presidentkandidatens beundring for jern-ladyen:
Skjermbilde, Twitter
  Også i USA var det motforestillinger:
Skjermbilde Twitter
 Det britiske magasinet GQ foreslår på sin side fem andre kandidater, deriblant Taylor Swift og Katharine Hepburn. Mens debatten raser og amerikanerne eventuelt måtte finne på å velge nytt design på sedlene sine, er det enn så lenge USAs første finansminister, Alexander Hamilton, som pryder tieren.