Carnegie deles i to uavhengige selskaper, skriver selskapet selv på sine hjemmesider onsdag. Den ene delen vil bestå av en strømlinjeformet privat- og investeringsbank (Carnegie Investment Bank), mens Carnegie Fonder og Carnegie Asset Management vil utgjøre den andre delen - en ny enhet innen forvaltning.Björn Jansson har blitt utpekt som ny toppsjef for Carnegie Investment Bank, med virkning fra i dag.- Carnegie er allerede sterkt. Vi har vært med på flere børsintroduksjoner siden 2010 enn noen annen aktør i det nordiske markedet, og vi er rangert som Sveriges ledende privatbank. Jeg ser stort vekstpotensial i alle våre virksomheter, sier Jansson i en kommentar.Carnegie Fonder vil bli solgt til et nyetablert selskap som også vil eie Carnegie Asset Management, som igjen ble skilt ut fra Carnegie Investment Bank i 2010. Sistnevnte er eid av Altor Fund III og de ansatte i Carnegie Asset Management.Overføringen av Carnegie Fonder ventes fullført i april 2016.