Carnival faller etter tall

Carnival leverer over forventning i siste kvartal, men guidingen skuffer.

Cruisebåt fra Carnival - Foto: AP

Carnival melder om et resultat etter skatt på 1,22 milliarder dollar i kvartalet som endte 31. august, mot 1,24 milliarder dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble 1,56 dollar, mot 1,60 dollar ved samme korsvei i fjor.Justert for engangseffekter ble resultatet per aksje på 1,75 dollar, mot Factset-konsensus på 1,63 dollar per aksje.Inntektene falt fra 4,95 til 4,88 milliarder dollar, etter at et fall i billettinntekter ble kompensert av høyere ombordinntekter. Forventningene lå her på 4,81 milliarder dollar.I sitt 4. kvartal forventer Carnival nå et justert resultat per aksje på 36-40 cent, under konsensus på 46 cent.Carnival faller 2,3 prosent til 51,33 dollar i tidlig handel på New York-børsen.Her er rapporten.