Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag.

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen

De asiatiske markedene er blandede torsdag, men i Tokyo faller markedene kraftig. Nikkei har vært stengt som følge av helligdager, og klarer ikke å henge med oppover i dag. Børsfall i USA og fortsatt svake råvarepriser bidrar til stemningen i Tokyo. Nikkei 225 er ned 2,19 prosent, mens den bredere Topix-indeksen faller 1,82 prosent.Kinesiske CSI 300 stiger på sin side med 0,20 prosent, og Shanghai Composite er opp 0,27 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,93 prosent, S&P/ASX 200 i Australia stiger 1,10 prosent, mens sør-koreanske Kospi legger på seg 0,12 prosent.Les hele Asia-kommentaren her.Netfonds venter at Oslo Børs åpner ned 0,52 prosent prosent torsdag.- Energi- og material aksjene på Wall Street falt utover kvelden i går, noe som kan komme til å prege Oslo Børs negativt i dag. Resten av Europa ligger for øvrig også an til å åpne ned. Når det er sagt, volatiliteten har økt de siste dagene, derfor blir vi ikke overrasket om aksjemarkedene skulle endre retning utover dagen. En del investorer venter dessuten på nye støttetiltak fra kinesiske myndigheter. Utvalgte hendelser i dag; Rentemøte (Norge), IFO Index (Tyskland), Durable Goods, Jobless Claims, New Home Sales (USA). Oljeprisen Torsdag morgen omsettes Brent-oljen for 47,99 dollar fatet, opp 0,50 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,81 prosent til til 44,84 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 49,56 dollar ved børsslutt onsdag.USA De amerikanske børsene stengte svakt ned onsdag. Dow Jones falt 0,3 prosent til 16.279,89, mens den bredere S&P500-indeksen endte ned 0,2 prosent til 1.938,76.Teknologitunge Nasdaq falt 0,1 prosent til 4.752,74. Apple, den mest omsatte aksjen på Nasdaq, steg rundt prosenten.Børsene åpnet flatt torsdag, men trakk ned etter at de amerikanske PMI-tallene var kjent. Den foreløpige innkjøpssjefsindeksen for industrisektoren i USA var 53,0 poeng i september, det samme som måneden før.Les hele USA-kommentaren her.Oslo Børs Oslo Børs var på minussiden gjennom hele onsdagen. Hovedindeksen endte til slutt ned 0,67 prosent til 575,43. Dermed var fallet på 1,74 prosent den siste måneden, og 0,11 prosent så langt i år.Hexagon Composites har gjennom datterselskapet Hexagon Ragasco inngått en femårig distribusjonsavtale med Saudi Gasco. Det gjorde at aksjen onsdag endte høyt på vinnerlisten med pluss 8,72 prosent til 16,20 kroner.Asetek har vunnet en patentsak mot CMI i USA, og retten forbyr CMI og morselskapet Cool Master å selge visse produkter som er i brudd med patentet i USA. Aksjen endte opp 2,68 prosent itl 11,50 kroner.Les hele børskommentaren her.Dette skjer i dag:Makro:Norge: Rentebeslutning og pengepolitisk rapport, kl. 10:00Norge: Pressekonferanse med sentralbanksjef Olsen, kl. 10:30Japan: PMI industri september foreløpigFrankrike: Tillit i industrisektoren september, kl. 08:45Sverige: Konjunkturbarometer september, kl. 09:30Tyskland: IFO-indeks september, kl. 10:00Italia: Detaljhandel juli, kl. 11:00USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd pr. 19. sept., kl. 14:30USA: Chicago Fed-indeks august, kl. 14:30USA: Ordrer varige goder august, kl. 14:30USA: Nyboligsalg august, kl. 16:00Annet:USA: DOE ukentlige gasslagertall, kl. 16:30Kilder: Oslo Børs, CNBC, SSB, TDN Finans