Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag.

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen

Den kinesiske PMI-indeksen, som er en indikasjon på forventningene i industrisektoren, sank i september til sitt laveste nivå på 6,5 år. Det uventede fallet fra 47,3 i august til 47,0 i september sender nye bekymringsbølger over økonomien i landet.Shanghai Composite-indeksen er ned 2,1 prosentI Japan faller Nikkei-indeksen knappe 2,0 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong foreløpig er ned 3,2 prosent. Kospi i Sør-Korea faller 1,8 prosent og Straits Times i Singapore står i minus 1,1 prosent.Les hele Asia-kommentaren her.Netfonds venter at Oslo Børs åpner ned 0,71 prosent onsdag.- De asiatiske børsene er alle ned rundt to prosent onsdag morgen. Svake nøkkeltall fra Kina, samt svake internasjonale børser er hovedgrunnen til nedgangen. Når det er sagt, Kinas president er på statsbesøk i USA denne uken, og i går kveld uttalte han at finansmarkedene i landet er i ferd med å stabiliseres og at vekstmålene for økonomien vil nåes. Dessuten poengterte han at landet ikke vil devaluere for å øke eksporten. Vi tror derimot, at landet kommer til å selge betydelige mengder med amerikanske statsobligasjoner de neste årene for å bruke disse pengene til å øke innenlandsk etterspørsel. I denne prosessen vil landet måtte foreta jevnlige valutagrep for å hindre egen valuta i å stige. Utvalgte hendelser i dag; Makro: PMI index (USA). Oljeprisen Onsdag morgen omsettes Brent-oljen for 48,74 dollar fatet, ned 0,69 prosent, mens WTI-oljen faller 0,52 prosent til til 46,12 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 48,03 dollar ved børsslutt tirsdag.USA Det var lite å glede seg over på de amerikanske børsene tirsdag. Dow Jones endte ned 1,1 prosent til 16.330,47, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 1,2 prosent til 1.942,74. Teknologitunge Nasdaq kunne vise til en nedgang på 1,5 prosent til 4.756,72.Marketwatch.com begrunner nedturen med fallende råvarepriser. Oljeprisen har falt tilbake på frykt for svakere globale vekstutsikter. Dette demper også risikoapetitten til investorene. Exxon Mobil falt en snau prosent.Investorene er også i villrede om når den amerikanske sentralbanken vil sette opp styringsrenten.Les hele USA-kommentaren her.Oslo Børs Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 579,29 tirsdag, etter en nedgang på 1,33 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.043 millioner kroner. Et bredt råvarefall tynget markedene.Ellers på Oslo Børs gikk et råvarefall først og fremst utover Norsk Hydro. Aksjen var nede i 27,04 kroner på det laveste, men karret seg opp igjen og endte ned bare 1,3 prosent til 27,86 kroner.Nær sagt samtlige OBX-aksjer så rødt. Norwegian markerte seg negativt med en nedgang på 4,4 prosent til 326 kroner, mens Opera falt 3,5 prosent til 47,75 kroner.Les hele børskommentaren her.Dette skjer i dag:Makro:Kina: Caixin PMI-industri foreløpig, septemberFrankrike: BNP endelig, 2. kv 08:45Frankrike: PMI-industri foreløpig, september 09:00Frankrike: PMI-tjenester foreløpig, september 09:00Tyskland: PMI-industri foreløpig, september 09:30Tyskland: PMI-tjenester foreløpig, september 09:30ØMU: PMI-industri foreløpig, september 10:00ØMU: PMI-tjenester foreløpig, september 10:00USA: MBA lånesøknader, pr 18. september 13:00USA: PMI-industri foreløpig, september 15:45SSB: (10:00)Notat: Norsk standard for utdanningsgrupperingGodstransport på kysten, 2. kvartal 2015Kostnadsindeks for innenriks sjøfart, 2. kvartal 2015Eksport av laks, uke 38 2015Arbeidskraftundersøkelsen, sesongjusterte tall, juli 2015Annet: Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30Kilder: Oslo Børs, CNBC, SSB, TDN Finans