Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag.

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen

Usikkerheten etter torsdagens rentebeslutning i Den amerikanske sentralbanken fortsetter, og det ventes fremdeles at renten vil bli satt opp før året er omme. Fallet på børsene i New York fredag har påvirket handelen på børsene i Asia mandag. De fleste børsene faller, med unntak av i Shanghai.Shanghai Composite i Shanghai er opp 0,8 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong faller 1,25 prosent. Kospi i Sør Korea faller 1,55 prosent, mens BSE Sensex i India faller 0,7 prosent. i Singapore faller Strait Times 0,6 prosent. I Tokyo er børsene stengt.Les hele Asia-kommentaren her.Netfonds venter at Oslo Børs åpner ned 0,41 prosent mandag.- Verdens aksjemarkeder har falt en god del tilbake etter torsdagens rentemøte i Federal Reserve. Investorene ble overrasket, eller skuffet, over at den amerikanske sentralbanken valgte å fokusere mer på utviklingen i Kina enn innenlands etterspørsel. Mange mener dette bidrar til å skape økt usikkerhet rundt de globale vekstutsikter. De asiatiske børsene er for øvrig ned mandag morgen, mens de kinesiske indeksene er opp. Utvalgte hendelser i dag; Makro: Existing Home Sales. Oljeprisen Mandag morgen omsettes Brent-oljen for 47,84 dollar fatet, opp 0,78 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,71 prosent til til 45,34 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 48,21 dollar ved børsslutt fredag.USA I kjølvannet av at FED holdt renten uendret torsdag, samt økt uro for den globale økonomien endte USA-børsene ned fredag. Investorene er bekymret for at FED ser noe markedet ikke ser, etter at renteavgjørelsen ble begrunnet med økt uro for internasjonal og global økonomi.Dow Jones endte ned 1,7 prosent til 16.382, mens teknologitunge Nasdaq sluttet ned 1,3 prosent til 4,827. Den bredere S&P 500 sluttet børsdagen ned 1,6 prosent til 1.958.Totalt ble det omsatt 1.100 millioner aksjer på New York-børsen og 1.800 millioner på Nasdaq.Les hele USA-kommentaren her.Oslo Børs Hovedindeksen på Oslo Børs falt fredag 1,39 prosent før den sluttet på 584,33 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,6 milliarder kroner. Utviklingen skjedde i kjølvannet av et Wall Street i villrede i torsdag og stort sett stigende Asia-børser fredag formiddag.Carnegie nedgraderte Norwegian fra hold til salg, melder TDN Finans. Kursmålet ble satt til 320 kroner. Norwegian falt 4,17 prosent til 344,50 kroner.Danske Markets oppgraderte sin anbefaling på Opera Software til hold fra tidligere salg. Aksjen klatret 3,21 prosent til 49,85 kroner.Les hele børskommentaren her.Dette skjer i dag:Makro:Tyskland: PPI, august kl. 08:00.USA: Bruktboligsalg, august kl. 16:00. Ventet 5,5 millioner ifølge Bloomberg, ned fra 5,59 millioner i juli.Kilder: Oslo Børs, CNBC, SSB, TDN Finans