Finansduo prøver seg på selskapsraid til 24 mrd.

Øystein Helle og Ole Tobias Kjølleberg prøver å gjennomføre et av de mest spektakulære oppkjøpsraidene i norsk historie.

Foto: Scanpix

Budet har vakt stor oppsikt i Norges finansmiljø denne uken, skriver DN.Tirsdag sendte Øystein Helle og Ole Tobias Kjølleberg brev til alle aksjonærene i 82 norske og svenske fond og selskaper med tilbud om å kjøpe aksjer. Dagen etter sendte duoen ut en pressemelding der de bekrefter budet, skriver DN. Det er selskapet Intrinsic Oppkjøp as som står bak oppkjøpsplanene. Det ble opprettet for tre uker siden og har en aksjekapital på 36.000 kroner.- Pressemeldingen stemmer. Vi tilbyr å kjøpe aksjer for egen regning og risiko, sier daglig leder Ole Tobias Kjølleberg i Intrinsic.Avisen vil ha bekreftet om verdien av aksjene og selskapene de legger inn bud på, er rundt 24 milliarder kroner.- Det høres rimelig riktig ut, sier Kjølleberg.Helle bekrefter at de har en egenkapital på 36.000 kroner.- Det er et nystartet selskap, og tanken er å videresende aksjene til noen andre etter at vi har kjøpt dem. Intrinsic Oppkjøp as er startet kun med formål å komme med dette tilbudet. Hvor mye selskapet har i egenkapital er i vår verden irrelevant da vi videreselger disse aksjene til en utenlandsk institusjon, sier han til DN.Også Finansavisen omtaler finansduoen i dagens avis.