Fredriksen-aksje stuper 22 prosent på rød børs

Oslo Børs er litt sterkere enn på morgenkvisten, mens Flex LNG har en svært stygg utvikling.

Oslo Børs har været på minussiden gjennom formiddagen onsdag.Ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,10 prosent til 578,71. Dermed er det en bedring fra minus 0,60 prosent like etter åpning, og børsen er nå i +0,44 prosent for året så langt.OljeprisenEn kinesisk industriproduksjonindeks viste onsdag svakere utvikling enn det økonomer hadde ventet, noe som bidrar til å trekke ned oljeprisene, som ellers påvirkes positivt av utsikter til lavere oljelagertall i USA.Les også: - Jeg håper vi unngår en kraftig rekyl i oljeprisenNå går Brent-oljen for 49,37 dolar fatet, opp 0,59 prosent, mens amerikansk WTI-olje handles for 46,67 dollar fatet, opp 0,67 prosent.Da Oslo Børs stengte tirsdag var prisen på Brent november-olje 48,03 dollar fatet, mens WTI-oljen gikk for 45,56 dollar.Statoil stiger 0,25 prosent til 120,70 kronerNedgraderer PGS Moody's Investor Service har nedgradert kredittratingen på Petroleum Geo-Services til B1 fra Ba3. Utsiktene forblir negative.Det fremgår av en melding fra Moody's tirsdag kveld, ifølge TDn Finans.«Endingen i rating reflekterer Moody's forventning om at markedsforholdene i seismikkindustrien vil forbli utfordrende gjennom 2016 med begrenset visibilitet i timingen for en eventuell markedsbedring», heter det i oppdateringen.PGS er ned 2,31 prosent til 32,18 kroner.Hexagon Hexagon Composites har gjennom datterselskapet Hexagon Ragasco inngått en femårig distribusjonsavtale med Saudi Gasco.Aksjen ligger høyt på vinnerlisten med pluss 10,74 prosent til 16,50 kroner.Asetek vant patentstrid Asetek har vunnet en patentsak mot CMI i USA, og retten forbyr CMI og morselskapet Cool Master å selge visse produkter som er i brudd med patentet i USA.Aksjen er opp 7,59 prosent itl 12,05 kroner.Reach Subsea-avtaler Reach Subsea har, som resultat av godt joint venture samarbeid med MMT Sweden AB, signert kontrakter for Edda Fonn for ca. 60 dager i Nordsjøen, opplyser selskapet i en børsmelding.Selskapet melder dessuten om nok en avtale onsdag.Eidesvik Offshores MV Viking Neptun skal utføre arbeid offshore Ghana i 50 dager med opsjon på forlengelse i 50 dager. Reach Subsea opplyser i en børsmelding at de vil utføre ROV-tjenester under denne avtalen, som en del av 3-årskontrakten inngått med Eidesvik Offshore i oktober 2014.Aksjen er opp 8,91 prosent til 2,20 kroner. Afrikansk avtale Eidesvik Ghana Ltd som opereres av Eidesvik Offshores og ghanesiske partnere har fått en 50-dagers kontrakt med Technip for skipet MV «Viking Neptun».Eidesvik Offshore opplyser i en børsmelding at den faste kontrakten er 50 dager samt mobiliseringsperiode. Kontrakten har også opsjon forlengelse med ytterligere 50 dager. Aksjen faller 1,56 prosent til 12,65 kroner.Flex LNG 1. juli meldte Flex LNG Ltd. at de hadde blitt enige med EXMAR NV og John Fredriksens Geveran Trading Co. Ltd. om de viktigste vilkårene for en transaksjon som gjaldt selskapenes respektive LNG-aktiviteter.Nå opplyses det at partene ikke har kommet til enighet om en endelig avtale. Transaksjonen blir dermed ikke gjennomført.Flex LNG vil sammen med hovedaksjonær Geveran Trading om å konstruere to LNG-skip og undersøke muligheten for strategiske alternativer.Flex-aksjen er ned 21,99 prosent til 11 kroner, men omsetningen er tynn.Norske Skog-rekylNorske Skog falt 7,5 prosent tirsdag. Selskapet sliter med gjelden, som har steget kraftig som følge av valutasvekkelser for kronen.Onsdag stiger aksjen 5,08 prosent til 2,07kroner.