Fredriksen-selskap stuper på havarert avtale

Oslo Børs «rykker tilbake til start»

John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Oslo Børs faller fra start. Etter 15 minutters handel er hovedindeksen ned 0,6 prosent til 576,13.Dermed er børsen tilbake til nøyaktig samme punkt hvor den startet året.OljeprisenEn kinesisk industriproduksjonindeks viste onsdag svakere utvikling enn det økonomer hadde ventet, noe som bidrar til å trekke ned oljeprisene, som ellers påvirkes positivt av utsikter til lavere oljelagertall i USA.Nå går Brent-oljen for 48,95 dolar fatet, ned 0,3 prosent, mens amerikansk WTI-olje handles for 46,36 dollar fatet, uendret.Da Oslo Børs stengte tirsdag var prisen på Brent november-olje 48,03 dollar fatet, mens WTI-oljen gikk for 45,56 dollar.Statoil stiger 0,4 prosent til 121 kronerHexagon Hexagon Composites har gjennom datterselskapet Hexagon Ragasco inngått en femårig distribusjonsavtale med Saudi Gasco.Aksjen ligger høyt på vinnerlisten med pluss 8,7 prosent til 16,20 kroner.Asetek vant patentstrid Asetek har vunnet en patentsak mot CMI i USA, og retten forbyr CMI og morselskapet Cool Master å selge visse produkter som er i brudd med patentet i USA.Aksjen er foreløpig ikke omsatt.Reach Subsea-avtaler Reach Subsea har, som resultat av godt joint venture samarbeid med MMT Sweden AB, signert kontrakter for Edda Fonn for ca. 60 dager i Nordsjøen, opplyser selskapet i en børsmelding.Aksjen er foreløpig ikke omsatt.Flex LNG 1. juli meldte Flex LNG Ltd. at de hadde blitt enige med EXMAR NV og John Fredriksens Geveran Trading Co. Ltd. om de viktigste vilkårene for en transaksjon som gjaldt selskapenes respektive LNG-aktiviteter.Nå opplyses det at partene ikke har kommet til enighet om en endelig avtale. Transaksjonen blir dermed ikke gjennomført.Flex LNG vil sammen med hovedaksjonær Geveran Trading om å konstruere to LNG-skip og undersøke muligheten for strategiske alternativer.Flex-aksjen er ned 11,4 prosent til 12,50 kroner, men volumet er tynt.Norske Skog-rekylNorske Skog falt 7,5 prosent tirsdag. Selskapet sliter med gjelden, som har steget kraftig som følge av valutasvekkelser for kronen.Onsdag stiger aksjen 4,1 prosent til 2,05 kroner.