Frykter at REC sliter med å finne kunder

Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie har fryktet at REC sliter med å finne kunder utenfor Kina, og mener meldingen i dag forsterker inntrykket.

REC Silicon sendte tirsdag morgen ut en børsmelding der selskapet skrev at handelskrigen mellom USA og Kina kan gi kroken på døren for REC-fabrikken i Moses Lake i USA. Bakgrunn: REC kan stenge fabrikk dersom handelskrig fortsetterSolkrigen mellom de to største økonomiene i verden fører blant annet til 57 prosent avgift på salget av RECs polysilicon til Kina.Politikk-Det er helt klart et politisk utspill, sier analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie til TDN Finans og legger til at utspillet gir amerikanske myndigheter et bilde på hvor alvorlig det vil være for i hvert fall ett selskap, dersom de velger å la kinesiske panelprodusenter få tilgang til det amerikanske markedet og de gir motytelser som noe annet enn tollfritak på eksportert amerikansk polysilisium.Rasch Olsen mener spørsmålet er hvor reelt det er at de må stenge fabrikken i Moses Lake.Få kunder utenfor Kina?-Jeg har fryktet at de sliter med å finne kunder utenfor Kina, og meldingen i dag gir helt klart et inntrykk av det, sier Rasch-Olsen og tror det kan være en grunn til at aksjen er ned.REC Silicon er ned 2,44 prosent til 1,559 kroner tirsdag formiddag. De siste 12 månedene har aksjen falt nesten femti prosent. Emisjonen var for liten I medio juli hentet Arctic Securities og Swedbank inn over 356 millioner kroner i en emisjon for REC Silicon . Formålet var å «proaktivt å styrke selskapets finansielle posisjon». Emisjonen ble gjennomført til kurs 1,55 kroner, og dermed midt i det indikerte intervallet fra 1,50 kroner - 1,60 kroner. Selskapets største aksjonær, Umoe AS, tok 60 millioner aksjer, i tråd med forhåndsaksepten.Tirsdag sier Rasch-Olsen til TDN Finans at han mener emisjonen de gjennomførte i sommer var for liten, og legger til at det kan se stygt ut for Rec Silicon før de får den planlagte fabrikken i Kina i drift.