Håper Xi-besøk kan gi solavtale for USA og Kina

- Vi går ut med dette nå fordi Xi Jinping skal besøke Washington State i dag og Washington DC i morgen, sier Jens Ulltveit-Moe.

REC Silicon sendte i morges ut en børsmelding der selskapet skrev at handelskrigen mellom USA og Kina kan gi kroken på døren for REC-fabrikken i Moses Lake i USA.Selskapet skrev videre at det vil kunne skje dersom den pågående solkrigen mellom USA og Kina fortsetter.Som følge av nedstenging vil i så fall 400 av 720 ansatte ved Moses Lake-fabrikken gå.- Vi går ut med dette nå fordi Xi Jinping skal besøke Washington State i dag og Washington DC i morgen. Vi håper at det kan bli en avtale også for polysilisium inn i Kina ganske raskt. Vi håper at vi ut fra dette kan få en løsning på handelskrigen, sier REC Silicon styreleder Jens Ulltveit-Moe til TDN Finans.Dersom de ikke får en løsning sier Ulltveit-Moe at REC Silicon må vurdere å stenge ned anlegget i Moses Lake, og heller fortsette driften på Butte Produksjonen fra Butte-anlegget er ikke i like stor grad avhengig av det kinesiske markedet, og de må ikke betale toll på produktene derfra, skriver TDN.- Vi har 100 millioner dollar i kontanter, og en god kontantstrøm fra Butte. Selvfølgelig vil resultatene bli vesentlig dårligere, men vi overlever, sier Ulltveit-Moe til nyhetstjenesten.Avtale på bordet- REC Silicon ble dratt inn i handelskrigen som represalier for en tvist om import av solcellepaneler fra Kina til USA. Nå ligger det en avtale på bordet mellom USA og Kina, som vil gi kinesiske selskaper verdifull markedtilgang i USA, såfremt en løsning også kan komme på plass for amerikansk polysilisium, sa REC Silicon-sjef Tore Torvund i en kommentar i morgenens børsmeldingHan mener det er uforståelig at Kina foreløpig ikke har gått med på avtalen, som vil kunne gi gjensidige fordeler for de to landene.- Til tross for mange forhandlinger, er polysilisium-tvisten fortsatt uløst, ifølge Torvund.