Hagen sparte 250 mill. – sikret makten

Stein Erik Hagen har full kontroll over sitt milliardimperium til tross for at han har flyttet familieformuen til datteren Caroline Hagen Kjos i Sveits.

Stein Erik Hagen har full kontroll over sitt milliard­­imperium, men har spart 250 millioner kroner på å flytte familie­formuen til datteren Caroline Hagen Kjos i Sveits, skriver DN.Investoren har aldri lagt skjul på at formuesskatten var hovedårsaken til at barna Caroline og Carl Erik, som da var 25 og 20 år gamle, meldte utflytting til Sveits i 2009. Siden er familieformuen gradvis og effektivt flyttet over til Caroline Hagen Kjos, som er blitt den klart rikeste norske kvinnen, med en bokført formue på over 11 milliarder kroner, ifølge avisen.DN skriver at den siste transaksjonen skjedde så sent som i slutten av juli, da Caroline overtok Carl Eriks andel på 30 prosent av familieselskapet Canica. Fra Sveits eier nå datteren Caroline 99,75 prosent av Canica, og over 90 prosent av de samlede verdier.I Canica ligger det aller meste av familieformuen, med bokførte verdier for nær 11 milliarder kroner. Den reelle verdien er høyere.