Har tatt ut 1,3 mrd. i utbytte

Brødrene Øivind Tidemandsen og Tore Tidemandsen har tjent seg rike på XXL og Elkjøp.

Gründer og investor Øivind Tidemandsen. Foto: Finansavisen.

Nå har brødrene Øivind Tidemandsen og Tore Tidemandsen hentet ut 1345 millioner kroner i utbytte, skriver DN.De tjente seg rike på elektrokjeden Elkjøp, som i 1999 ble solgt videre til engelske Dixons.Brødreparet satt igjen med 800 millioner kroner i Elkjøp-gevinst, og startet opp sportsvarehusselskapet XXL to år senere. Da XXL ble børsnotert ifjor, solgte Tidemandsen-brødrenes investeringsselskap Dolphin Management over 4,8 millioner aksjer til en kurs på 58 kroner stykket. Nedsalget ga 281 millioner kroner i inntekt, og bidro til Dolphin Managements resultat før skatt ifjor på 449 millioner, ifølge DN. Ifølge avisen hentet investeringsselskapet fra egenkapitalen og betalte ut 1345 millioner i utbytte, viser regnskapet. Egenkapitalen var etter utbytteutbetalingen 360 millioner kroner.Dolphin Management er eid med 95 prosent av Øivind og Tore Tidemandsen og deres familie gjennom Dolphin kapitalforvaltning.Ingen av brødrene Tidemandsen svarte på DNs henvendelser torsdag.