Hydro og oljeprisen tynger Oslo Børs - aksje til skogs

Nedgangen er bred, og børsen sliter tungt tirsdag. Ingen av de store aksjene slipper unna.

norsk hydro

Etter en relativt flat åpning, peker pilene nå nedover på Oslo Børs.Hovedindeksen står i skrivende stund i 577,93, etter en nedgang på 1,57 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 1.323 millioner kroner.Hovedindeksen har dermed falt 1,4 prosent den siste måneden, men er opp 0,2 prosent hittil i år.Toneangivende Europa-børser faller også markant.Britiske FTSE 100 er ned 2,1 prosent, tyske DAX og franske CAC 40 hhv. 2,5 og 2,8 prosent.Oljeprisen ned igjen Fallende kobberpriser tynger gruvesektoren. Bekymringen er etterspørselen fra Kina.Analytikere vil ifølge Reuters følge nøye med på tall fra industriproduksjonen derfra i morgen.- Hvis tallene kommer inn bedre enn ventet, kan vi få en rekyl for gruveaksjer i noen dager, men utsiktene for sektoren på mellomlang sikt ser stadig dårlige ut, sier aksjestrateg Christian Stocker hos UniCredit i München til nyhetsbyrået.Samtidig beveger dollaren seg til sitt sterkeste på nesten to uker, etter at flere styremedlemmer i Fed signaliserer en mulig renteøkning senere i år.Dennis Lockhart og James Bullard, som leder hhv. Atlanta og St. Louis Fed, føyer seg dermed inn i rekken etter at sjefen for San Francisco Fed, John Williams, uttalte seg i noenlunde samme retning i helgen.Tvil om at etterspørselen er sterk nok til å ta seg av det store tilbudsoverskuddet, tynger oljeprisen i ettermiddag.Brent november-olje faller 1,5 prosent til 48,19 dollar fatet, mot 48,35 dollar da børsen stengte mandag.WTI-oljen er ned 2,2 prosent til 45,65 dollar.Statoil trekker ned 1,8 prosent til 119,70 kroner. Irish Independent og Stavanger Aftenblad skriver at selskapet har tapt 7,7 milliarder kroner på forsinkelsene ved det irske Corrib-feltet. Alle de store ser rødt Flere tungvektere trekker ned 2-3 prosent.Blant disse er Norsk Hydro, som faller 2,8 prosent til 27,45 kroner. Credit Suisse ser ingen lysning i utsiktene, og kutter kursmålet samtidig som underperform-anbefalingen opprettholdes.Vi merker oss også at Storebrand går tilbake 3,1 prosent til 30,39 kroner, mens Frontline står i minus 4,1 prosent til 23,25 kroner.Sistnevnte melder tirsdag om enighet med Ship Finance om terminering av den langsiktige charteravtalen for suezmax-skipet «Front Splendour». Ship Finance selger skipet, hvorpå Frontline kompenseres med rundt 1,3 millioner dollar.Samtlige OBX-aksjer ser rødt, og Norwegian, Subsea 7, PGS, DNO og REC Silicon er blant dem som markerer seg negativt.Sistnevnte faller etter dagens melding om at handelskrigen mellom USA og Kina kan gi kroken på døren for fabrikken i Moses Lake i USA .- Vi går ut med dette nå fordi Xi Jinping skal besøke staten Washington i dag og Washington D.C. i morgen. Vi håper at det kan bli en avtale også for silisium inn i Kina ganske raskt, sier styreleder Jens Ulltveit-Moe til TDN Finans.Vi tar også med Seadrill, som fortsatt er i diskusjoner med Husky Oil for å finne en alternativ løsning etter at Husky nå har kansellert «West Mira»-kontrakten.Aksjen er ned 1,7 prosent til 54,95 kroner.Til skogs med gjelden Taperlisten toppes av Bergen Group, som dundrer ned 20,0 prosent til 56 øre.Kravet om en full uavhengig gransking av Bergen Group ASA og datterselskapets drift ble nedstemt av en ekstraordinær generalforsamling i går.Brian Chang, som fremsatte kravet, møtte ikke opp på generalforsamlingen. Nærmest følger Navamedic på minus 13,4 prosent til 9,70 kroner.Norske Skog sliter med gjelden, og straffes med et kursfall på 8,9 prosent til 1,94 kroner.Selskapet er nedsyltet i en netto rentebærende gjeld på 7,5 milliarder kroner ved utløpet av første halvår. Gjelden har steget kraftig som følge av valutasvekkelser i kronen mot dollar og euro.Investeringsbanken Houlihan Lokey er hyret inn for å se på gjeldsstrukturen, skriver DN.Positivt resultatvarsel Øverst på vinnerlisten finner vi fire aksjer som stiger 4-5 prosent - Aqualis, Odfjell Drilling, Sevan Drilling og Oslo Axess-noterte Badger Explorer.Nærmest finner vi Aker Philadelphia Shipyard med en oppgang på 3,8 prosent til 192 kroner. Det heleide datterselskapet, Aker Philadelphia Shipyard Inc. (APSI), har inngått endelig avtale med et datterselskap av Marathon Petroleum, som kjøper ut APSIs eierandel i deres joint venture med Crowley Maritime Corporation.Transaksjonen er basert på en selskapsverdi på 150 millioner dollar per tanker.Vi tar også med Asetek, som stiger 0,9 prosent til 11 kroner på et positivt resultatvarsel.