Konkurransemyndighetene frykter økte priser ved Shell-oppkjøp

Australske konkurransemyndigheter er skeptiske til Shells planlagte oppkjøp av BG Group.

Royal Dutch Shell's CEO Ben Van Beurden speaks during a press conference to give detail on the group's 4th quarter 2013 results in London, Thursday, Jan. 30, 2014. In Shell Oil s latest setback in the United States, the company s new CEO has said the company won t drill in the Arctic circle off Alaska s shore in 2014, and may never do so. The decision by Ben van Beurden follows a negative Federal court decision last week. Environmentalists are still challenging whether the government s 2008 decision to open the area to exploration was correctly granted in the first place. (AP Photo/Alastair Grant)

Konkurransemyndighetene i Australia (ACCC ) frykter ifølge TDN Finans at oppkjøpet vil føre til økt LNG-eksport til Asia, og at det dermed blir gjort mindre gass tilgjengelig for det lokale markedet.Shell eier 50 prosent av Queensland-baserte Arrow Energy, mens BG Group har et egne LNG-fasiliteter i Queensland. Ved en sammenslåing av selskapene, fryktes det at store deler eller alt av Arrows produksjon vil omgjøres til LNG for eksport.ACCC har mottatt et stort antall bekymringsmeldinger fra markedsaktører rund konkurranseeffektene av det foreslåtte oppkjøpet og inviterer for flere innspill før det tas en endelig beslutning 12. november.