Må kutte kostnadene 20-30 prosent for å tjene penger

Oljeprodusenter på britisk sokkel i Nordsjøen må kutte kostnadene for å tjene penger.

Troll A-plattformen i Nordsjøen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.

Oljeprodusenter på britisk sokkel i Nordsjøen må kutte kostnadene til utvikling med 20 prosent og leting med 30 prosent for igjen å kunne tjene penger.Det viser en studie som offentliggjøres i dag, onsdag, gjennomført av professor i oljeøkonomi Alex Kemp og hans kollega Linda Stephan ved Universitetet i Aberdeen, gjengitt av Financial Times, ifølge TDN Finans.Forskerne legger til grunn en oljepris på 70 dollar i studien.Financial Times sier at funnene indikerer ytterligere jobbkutt fremover, samt lavere skatteinntekter.«Med kostnadene og de nye prospektene vi ser for tiden, er den ventede avkastningen negativ, og det er en god mulighet for at selskapene vil ha betydelige tap. Men hvis de får ned kostnadene en god del, er det mulig å få en positiv avkastning», heter det i studien, melder nyhetsbyrået.