Nå trer Saxo Bank-gründeren ut av ledelsen

Etter 20 år som direktør i Saxo Bank takker Lars Seier Christensen for seg.

Lars Seier Christensen Foto. Saxo Bank

Gründer Lars Seier Christensen trer ut av Saxo Banks ledelse, heter det i en fersk pressemelding fra banken, ifølge Børsen.dk.Christensen vil fortsette som aksjonær, mens Kim Fournais fortsetter som administrerende direktør og står i spissen for bankens daglige ledelse.- Jeg er stolt over at Saxo Bank i dag har en solid global markedsposisjon som en av de sterkeste formidlerne av finansielle produkter og digitale handelsplattformer i finanssektoren. Jeg hadde aldri forstilt meg at jeg skulle være direktør det samme stedet i 20 år, men de har vært en fantastisk reise sammen med mange dyktige og kompetente medarbeidere i banken, sier Lars Seier i en kommentar.Seier eier ifølge Børsen.dk 26 prosent av aksjene i banken.- Saxo Bank er et modent selskap med stort potensial, det er enighet om strategien og ledelsen er sterk. Jeg har i lenger tid ønsket å få en annen rolle, og jeg mener dette er det tiktige tidspunktet. Jeg slipper derfor tøylene som regissør med en tro om at selskapet vil fortsette å vokse, sier Seier og legger til at han som aksjonær har et stprt ønske om denne utviklingen.- Jeg har full tillit til at Kim Fournais sammen med ledelsen vil drive banken i en lønnsom retning, sier Christensen, ifølge Børsen.dk.