Nå venter markedene renteøkning i 2016

Federal Reserve satte ikke opp renten i USA i går. Nå tror markedene renteøkningen kommer i 2016.

Det er volatilt på aksje- og obligasjonsmarkedet fredag, etter at Federal Reserve besluttet å holde uendret etter to dagers rentemøte onsdag og torsdag.Ifølge Fed truer den globale økonomiske- og markedsmessige utviklingen den amerikanske økonomien.- Det er nok økonomisk aktivitet til at Fed kan tenke på heve renten, men det er ikke nok inflasjonspress til at de kan sette den opp, sier sjefstrateg i Brown Brothers Harriman Wealth Management, Scott Clemons til CNBC.Ifølge RBS priser nå markedet inn den første renteøkningen i mars, og oddsen for renteheving i desember har falt fra 84 til 64 prosent, ifølge nettstedet.- Trusselen om renteøkninger er borte, sier John Briggs, strategisk sjef i RBS til CNBC: