Nikkei-nedtur på blandet Asia-dag

Tokyo faller tilbake etter gårsdagens nedtur på Wall Street.

Tokyo. Foto: Scanpix

De asiatiske markedene er blandede torsdag, men i Tokyo faller markedene kraftig.Nikkei har vært stengt som følge av helligdager, og klarer ikke å henge med oppover i dag. Børsfall i USA og fortsatt svake råvarepriser bidrar til stemningen i Tokyo.Foreløpig tall for Nikkei PMI-indeks for industrisektoren i Japan var ellers 50,9 i september, sammenlignet med 51,7 måneden før.Det var ventet en indeks på 51,2, ifølge Bloomberg-estimater.Nikkei 225 er ned 2,19 prosent, mens den bredere Topix-indeksen faller 1,82 prosent.Kinesiske CSI 300 stiger på sin side med 0,20 prosent, og Shanghai Composite er opp 0,27 prosent.Hang Seng i Hong Kong er ned 0,93 prosent, S&P/ASX 200 i Australia stiger 1,10 prosent, mens sør-koreanske Kospi legger på seg 0,12 prosent.Samleindeksen MSCI Asia APEX 50 faller 0,69 prosent på morgenkvisten.