Norske laksekjemper må slakte 3,7 mill. laks

Luseproblemer gjør at Lerøy Midt og Salmar må slakte ut laks ved fem anlegg.

Nordlaks i Stokmarknes. Laks på rekke og rad.

Lerøy Midt og Salmar har så store luseproblemer ved fem anlegg i Halsa og Aure at Mattilsynet har pålagt dem å slakte ut 3,7 millioner laks. Det melder Tidens Krav lørdag, ifølge TDN Finans.-Situasjonen er dramatisk. Jeg har aldri vært borti en så vanskelig situasjon som i år med så mange lokaliteter som sliter samtidig, sier Barbo Rimeslaatten Klakegg i Mattilsynet til Tidens Krav.Ifølge nyhetsbyrået tilhører Rundt 2,9 millioner laks Lerøy fra anleggene på Segelråa og Hagahammaren på Tustna og Skåren og Fætten i Halsa, som er en del av virksomheten Lerøy Midt.- Situasjonen har vært utfordrende siden i sommer. Vi har tømt alle anleggene vi er blitt pålagt og jobber på spreng for å bedre kontroll over luseproblemene, sier konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy Seafood Group til Dagens Næringsliv.Salmar må innen tirsdag 22. september ha tømt sitt anlegg på Korsneset i Halsa for 780.000 fisk hvis de skal unngå døgnmulkt på 190.000 kroner. Her ble det for øvrig tidligere i år påvist infeksiøs lakseanemi (ILA), ifølge TDN Finans.Lokaliteten ble båndlagt, samtidig som 154.000 fisk måtte slaktes.Konsernsjef Leif Inge Nordhammer i Salmar sier til DN at det økonomiske tapet for selskapet hans er vært begrenset fordi laksen er mer eller mindre moden.-Men lakseproblemene på Nordmøre har vært større i år enn i fjor, sier han.