Norske rederier sliter i Brasil

Flere norske rederier risikerer en mørk fremtid i Brasil.

Ulsteinvik-rederiet World Wide Supply meldte mandag morgen til sine obligasjonseiere at det mister oppdrag for to skip hyret av Petrobras. Det fremgikk også av meldingen at leietaker ikke så seg bundet til å betale for leien på 3 millioner dollar for den «blokkerte» perioden.En Siem-båt er også blokkert i Brasil og flere norske rederier risikerer samme skjebne, skriver Dagens Næringsliv.Brasiliansk-flaggede offshore serviceskip har nemlig førsterett på oppdrag i landet. Hvis slike fartøyer er ledige, «blokkeres» utenlandske fartøyer, selv om de har langtidskontrakter med det statlige oljeselskapet Petrobras. Det betyr i praksis at de ikke får fornyet sertifikatene  for å kunne arbeide i landet.En kilde sier til avisen at alle skip som skal fornye eksisterende kontrakter eller som mangler seilingstillatelse vil bli levert tilbake, og at dette kan dreie seg om en 20-30 skip. Mange av disse skal være norske.