Oljeaksjer trekker ned - Oslo Børs faller fra start

Børsen har åpnet ned i kjølvannet av Wall Street-fall og oljeprisnedtur.

Oslo Børs har som ventet åpnet ned på det som foreløpig har vært en nyhetsfattig dag. Etter få minutters handel står hovedindeksen i 573,93, ned 0,26 prosent.«Energi- og material aksjene på Wall Street falt utover kvelden i går, noe som kan komme til å prege Oslo Børs negativt i dag. Resten av Europa ligger for øvrig også an til å åpne ned. Når det er sagt, volatiliteten har økt de siste dagene, derfor blir vi ikke overrasket om aksjemarkedene skulle endre retning utover dagen. En del investorer venter dessuten på nye støttetiltak fra kinesiske myndigheter. Utvalgte hendelser i dag; Rentemøte (Norge), IFO Index (Tyskland), Durable Goods, Jobless Claims, New Home Sales (USA)», skriver Roger Berntsen i dagens morgenrapport fra Netfonds.Blant dagens viktigste hendelser er dagens rentebeskjed fra Norges Bank, som kommer klokken 10.00. Før møtet ligger styringsrenten på 1,00 prosent. 12 av 17 meglerhus i TDN Finans' panel venter uendret rente, men fem venter rentekutt, deriblant Eika Gruppen, hvor Jan L. Andreassen er sjeføkonom.De øvrige meglerhusene som venter kutt er Capital Economics, Danske Bank Markets, Morgan Stanley og Sparebank 1 Gruppen.DNB Markets venter uendret rente.«Begrunnelsen er først og fremst at kronekursen er betydelig svakere enn det sentralbanken ventet i juni. I tillegg er inflasjonen høyere. Dessuten er farten i boligmarkedet fortsatt høy. Vi tror derfor renten først blir satt ned på neste møte i begynnelsen av november», skriver DNB Markets i dagens morgenrapport.Oljeprisen ned siden onsdagVed børsens åpning torsdag morgen omsettes Brent-oljen for 48,06 dollar fatet, opp 0,65 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,58 prosent til til 44,74 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 49,56 dollar ved børsslutt onsdag.Les også: Trengte 85 dollar fatet for å være lønnsomtPrisene på oljekontrakter er torsdag morgen er dermed litt opp, etter å ha falt kraftig onsdag. Til tross for torsdagens oppgang, ligger både nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI rundt en-to dollar lavere per fat enn de gjorde da Oslo Børs stengte onsdag.Statoil faller 0,75 prosent til 118,80 kroner fra start. Seadrill er ned 3,66 prosent til 52,65 kroner, mens Subsea 7 er svakt opp 0,24 prosent til 63,70 kroner.TGS Nopec og PGS er ned hhv. 0,39 prosent og 1,08 prosent, mens oljeselskapene DNO og Det norske oljeselskap faller 1,40 prosent og 0,50 prosent.Höegh-kontrakt Steelhead LNG opplyser ifølge TDN Finans at Bechtel og Höegh LNG er tildelt en pre-FEED kontrakt for Malahat LNG-prosjektet i British Columbia i Canada.Arbeidet vil starte umiddelbart, samt vare gjennom våren 2016.Aksjen stiger 1,72 prosent til 118 kroner.SchibstedFire av Norges største abonnementsaviser, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen, kan bli slått sammen til ett selskap, skriver Aftenposten torsdag.Selskapene er en del av Schibsted Norge, sammen med VG og Finn.- Disse fire skiller seg fra forretningsmodellene til VG og nettstedet Finn, som også eies av Schibsted Norge, ved at de største inntektene kommer fra abonnement. Nå skal et utvalg se på ulike modeller for samarbeid. Vi tror at vi i fremtiden kan få til mye som vi ikke får til hver for oss, sier publisher Espen Egil Hansen i Aftenposten.SCHA-aksjen er opp 0,62 prosent til 276,70 kroner.Topp og bunnSeaBird hevder seg - som aksjen ofte gjør - på toppen av vinnerlisten, med en oppgang på 33,33 prosent til 4 øre. Aksjen går som vanlig på lavt volum og lav omsetning, og den store kursendringen tilsvarer en endring på ett øre fra sluttkursen onsdag.I motsatt ende finner vi Serodus, som faller 15,75 prosent til 2,30 kroner - også denne på svært lav omsetning og volum.