Oljejubel på børsen

Oslo Børs trekker opp fra start torsdag, drevet av sterkere oljepris og optimisme i forkant av kveldens rentebeskjed fra Federal Reserve.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,59 prosent til 591,21 poeng torsdag morgen. Drøyt 20 minutter uti handelsdagen har omsetningen passert 300 millioner. Olje Etter kraftig oppgang onsdag er oljeprisene stabile torsdag morgen.Onsdagens sterke oppgang kom etter at ukentlige lagertall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ettermiddag viste overraskende stor nedgang. Dette utløste håp om at lenge omtalte kutt i USAs oljeproduksjon begynner å gjøre seg gjeldende, skriver The Wall Street Journal ifølge TDN Finans.Amerikanske oljelagre falt med 2,1 millioner fat i uken frem til 11. september. Det var ventet en økning på 1,1 millioner fat.Les også: Oljeselskap ber om konkursbeskyttelseDa Oslo Børs stengte onsdag var prisen for ett fat nordsjøolje 49,15 dollar, tilsvarende en oppgang på 2,9 prosent siden tirsdag. Til samme tid var den amerikanske lettoljen opp 2,8 prosent til 45,82 dollar fatet. Ved børsstart torsdag morgen er brentoljen opp 0,44 prosent til 49,97 dollar fatet, mens WTI-oljen omsettes for 47,22 dollar fatet, opp 0,15 prosent.Kronekursen styrker seg mot en rekke valutaer som følge av oljeprisoppgangen. Statoil stiger 1,13 prosent til 124,90 kroner. 76 av aksjene på Oslo Børs stiger, 35 faller og110 aksjer er uendret.Alle venter på Fed- I dag vil alt handle om rentemøte i Federal Reserve. Markedet er delt om hvorvidt renten vil heves eller ikke. Vi forventer for øvrig at renten settes opp, det vil i så tilfelle være første rentehevning på 9 år, sier analysesjef Roger Berntsen i NetfondsLes også: Nå venter toppøkonomene lavere renter lenger- Aksjemarkedene har dessuten klart seg godt den siste uken, noe vi tolker som et tegn på at investorene er klar for at renten heves. De amerikanske og asiatiske børsene har klatret ytterligere etter at de europeiske børsene stengte onsdag ettermiddag, sier Berntsen. Wilh. Wilhelmsen har kapitalmarkedsdag. WWASA-aksjen stiger 2,65 prosent til 38,80 kroner. Konsernsjef Thomas Wilhelmsen i Wilh. Wilhelmsen Holding sier ifølge TDN Finans at selskapet ønsker å holde utbyttepolitikken på linje med de seneste årene.Fond forvaltet av Pareto har kjøpt seg opp til mer enn fem prosents eierandel i Sparebank 1 Nord-Norge og passerer dermed flaggegrensen. Bankaksjen stiger 1,29 prosent til 39,30.Det svensk-finske teleselskapet TeliaSonera skal redusere sin tilstedeværelse i Øst-Europa og Asia framover, og etter hvert trekke seg fullstendig ut, opplyser selskapet. Telenor-aksjen er uendret på 162 kroner. Aksjene i Royal Caribbean Cruises noteres ex utbytte på 0,375 dollar, tilsvarende 3,04 kroner. Aksjen stiger to kroner til 784 kroner. Nordic Semiconductors har falt siden resultatvarselet mandag. Torsdag morgen korrigerer aksjen opp 2,51 prosent til 37,94kroner på meldingen om en komponentordre priset til 4,0 millioner dollar innen segmentene Wearables Market og Consumer Electronics Market. Aksjen er fortsatt ned 19 prosent den siste uken. TTS Group melder at det tyske datterselskapet TTS Marine har inngått en ny kontrakt om leveranse av anker- og fortøyningsvinsjer til elleve store containerskip. I børsmeldingen opplyser selskapet at den samlede ordreverdien er rundt 112 millioner kroner. Selskapet er ikke omsatt.