Oljeselskap ber om konkursbeskyttelse

Det amerikanske lete- og produksjonsselskapet Samson Resources ber om konkursbeskyttelse under Chapter 11

A drilling rig is seen near Kennedy, Texas, Wednesday, May 9, 2012. A UTSA report says South Texas's Eagle Ford Shale oil and gas bonanza supported nearly 48,000 jobs last year while creating overnight boom towns cashing in on a $25 billion economic windfall. The energy rush that started in 2008 mushroomed into nearly 1,700 wells last year.(AP Photo/Eric Gay) Eric Gay

I en pressemelding fra Samson Resources onsdag sa selskapet at de nå har fått støtte fra et flertall av kreditorene til å implementere tidligere annonsert restrukturering. Denne prosessen vil skje mens selskapet er under Chapter 11-konkursbeskyttelse. Samson Resources har levert søknad om konkursbeskyttelse etter Chapter 11 til United States Bankruptcy Court for the District of Delaware, og avventer rettens kjennelse i saken. -Grepene vi tar gir selskapet en sjanse til å maksimere fremtidige muligheter samt å konkurrere effektivt med betydelig mindre gjeld, sier CEO Randy Limbacker om de planlagte restruktureringene som vil gi selskapet minst 450 millioner dollar i frisk kapital.Samson Resources er operatør eller har royalty eller andeler i rundt 8.700 produksjonssteder for olje- og gass, hovedsakelig i Colorado, Louisiana, Nord-Dakota, Oklahoma, Texas og Wyoming.