Mandag formiddag rundt lunsjtider er hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,84 prosent til 575,07 poeng idet omsetningen av verdipapirer har nådd 827 millioner kroner. Oslo Børs følger toneangivende europeiske børser ned. Dax-indeksen og FTSE er ned 1,2 prosent mens CAC40 faller 1,7 prosent. 89 av aksjene på Oslo Børs faller, 49 aksjer stiger og 83 er uforandret.
Baker Hughes viser en ny, liten nedgang i antallet rigger sist uke. Det siste året er det totale antallet rigger i USA redusert med hele 56,6 prosent, fra 1.931 til 1.093. Analytikere CNBC har snakket med sier at oljeproduksjonen holder seg på uforandrede nivåer til tross for at flere rigger sluses ut. Samtidig fokuserer markedet på svakere vekstutsikter i verdensøkonomien. Brentoljen er ned 1,3 prosent til 47,97 dollar mandag formiddag, om lag 10 cent lavere enn da handelen startet på Oslo Børs.Statoil faller 1,31 prosent til 120,80 kronerDOF Subsea har blitt tildelt med en totalverdi i overkant av tre milliarder kroner, inkludert opsjoner. Kontraktene sikrer både kortsiktig og langsiktig utnyttelse av skip og personnel.Aksjen stiger 9,81 prosent til 6,83 kroner. REC Silicon melder at USA og Kina er i forhandlinger iføm den pågående handelskrigen som involverer import av kinesiske solpaneler til USA og eksport av amerikansk polysilisium til Kina. Selskapet opplyser i en melding via Nasfdaq GlobeNewswire at de har forhåpninger om en løsning. REC Silicon er opp 4,79 prosent  til 1,50 kroner. Havila Shipping stiger 3,77 prosent til 5,50 kroner på meldingen om at selskapet legger AHTS-fartøyene Havila Mars og Havila Neptune i opplag.- Dette vil medføre noen oppsigelser, samt redusert behov for innleie av mannskap. Beslutningen er tatt som en følge av de rådende markedsforhold, sier Havila i børsmeldingen. Selskapet forventer ikke at markedet bedrer seg på kort eller mellomlang sikt, og peker på tilbudssiden som hovedutfordringen. Havfisk stiger 3,60 prosent til 25,90 kroner etter at DNB Markets tar aksjen inn i sin . - For Havfisk har vi en kjøpsanbefaling og et kursmål på 32 kroner pr aksje. De regulatoriske rammebetingelsene ser ut til å kunne utvikle seg positivt i tiden fremover, og i tillegg er prisene på torsk på vei opp», skriver DNB Markets i en rapport.Norske Skog har inngått en kraftavtale med NTE (Nord-Trøndelag Elektrisitets-verk) om leveranse av elektrisk kraft til papirfabrikken på Skogn. - Den nye avtalen erstatter avtalen som ble signert i 2012. Den nye avtalen vil sammen med Statkraftavtale fra 2011, sikre Norske Skog Skogn tilstrekkelig kraft til full drift av fabrikken, opplyses det i børsmeldingen. Norske Skog er opp 0,97  prosent til 2,08 kroner.