Oljesmell på Wall Street

Fall i prisen på råvarer som olje satte spor på Wall Street tirsdag kveld.

Det var lite å glede seg over på de amerikanske børsene tirsdag. Dow Jones endte ned 1,1 prosent til 16.330,47, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 1,2 prosent til 1.942,74.Teknologitunge Nasdaq kunne vise til en nedgang på 1,5 prosent til 4.756,72.Marketwatch.com begrunner nedturen med fallende råvarepriser.WTI-olje med november-levering endte ned 1,03 dollar (2,2 prosent) til 45,93 dollar.  I London falt Brent-oljen med 1,6 prosent til 48,13 dollar fatet.Oljeprisen har falt tilbake på frykt for svakere globale vekstutsikter. Dette demper også risikoapetitten til investorene.Exxon Mobil falt en snau prosent.Investorene er også i villrede om når den amerikanske sentralbanken vil sette opp styringsrenten.Markedene fikk servert sterkere boligprisvekst enn ventet før børsstart. Tall fra U.S. Federal Housing Finance Agency (FHFA) viser at boligprisene i USA steg 0,6 prosent fra juni til juli. Konsensus lå ifølge Bloomberg på 0,4 prosent oppgang i juli.Microsoft falt rundt en halv prosent etter at den nyeste Office-versjon er ute på markedet.Nyheten om at Goldman Sachs’ konsernsjef Lloyd Blankfein har fått lymfekreft fikk mye oppmerksomhet får børsstart i USA. Aksjen endte ned rundt to prosent.