Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,2 prosent til 578,85 fra start mandag. Etter 20 minutters handel er nedgangen på 0,4 prosent til 577,62.I åpningsminuttene falt 7 av de 10 mest omsatte aksjene, med Aker ned 0,34 prosent til 145 kroner og DNB ned 0,2 prosent til 107,2 kroner. Etter 20 minutter handel er det bare Yara og Sedarill av de 10 mest omsatte som stiger 0,2 prosent.
Oljeprisen faller nesten 1 prosent og Brent er ned 45 cent til 48,15 dollar. Lettoljen i New York faller 44 cent til 45,26 dollar.PGS åpent ned 1,2 prosent etter at Bank of America har flagget i selskapet, men snudde til en oppgang på 0,3 prosent til 33,7 kroner.DOF stiger 8,4 prosent til 6,3 kroner etter at selskapet meldte at Dof Subsea er blitt tildelt flere viktige kontrakter med en totalverdi på i overkant av 3 milliarder kroner, inkludert opsjoner, som sikrer både kortsiktig og langsiktig utnyttelse av skip og personnel, fremgår det av en børsmelding. Archer noteres eks spleis avtalen med Blackstone ventes å bli avsluttet i nær fremtid Siem Industries har kjøpt flere aksjer i selskapet har kjøpt mer i NavamedicHavila Shipping er ikke omsatt mandag nmorgen, etter at selskapet melder at det legger de to AHTS-fartøyene Havila Mars og Havila Neptune i opplag.Weifa er på topp på taperlisten, men justert for utbytte er aksjen opp 3,2 prosent til 65 øre.
Statoil åpnet ned 0,3 prosent til 122,1 kroner, mens Telenor falt 0,25 prosent til 161,9 kroner. Etter 20 minutter er fallet 0,57 prosent til 121,6 kroner og 0,7 prosent til 161 kroner.REC steg 2,8 prosent til 1,479 kroner fra start, etter at selskapet i dag meldte at at forhandlingene fortsetter i handelskrigen mellom USA og Kina, som har rammet selskapet og truer fabrikken i Moses Lake. Etter 25 minutter er aksjen opp 1,4 prosent til 1,464 kroner.Yara er vinneren blant tungvekterne, med en oppgang på 1,2 prosent til 337,9 kroner.Norske skog falt 2,4 prosent til 2,01 kroner etter at selskapet i dag meldte at det har inngått en ny kraftavtale med Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk som sikrer pairfabrikken i Skogn nok strøm til full drift de kommende 16 månedene. Aksjen snudde deretter opp og er nå opp 2,4 prosent til 2,11 kroner. og nytt pålydende i dag. Aksjen har kjøper på 11,45 kroner og selger på 12,45 kroner.Agasti er uendret på 2 kroner etter at selskapet melder at .Weifa går eks. utbytte på 9 øre pr. aksje, Aksjen faller 7 øre til 66 øre.Siem Offshores er ikke omsatt i åpningminuttene, etter at .Navamedic er uendret etter at Nobelsystem Scandinavia, som kontrolleres av Rikard Storvestre, . Dette vil medføre noen oppsigelser, samt redusert behov for innleie av mannskap. Beslutningen er tatt som en følge av de rådende markedsforhold.  Selskapet forventer ikke at markedet bedrer seg på kort eller mellomlang sikt. Hovedutfordringen er tilbudssiden. Tiltaket vil ha positiv effekt på dette. Opplaget vil finnes sted så snart kostnadsbesparelser kan oppnås. Tiltaket vil ha full regnskapsmessig effekt fra 1. kvartal 2016, heter det i en børsmelding fra selskapet.Seabird Exploration, som svinger mellom 3 og 4 øre, omsettes på 4 øre og er med det opp 33,3 prosent og dagens vinner så langt.Rak Petroleum faller 8,1 prosent til 8,72 kroner, mens Avocet Mining faller 5 prosent og Spectrum faller 4,8 prosent. Frontline er ned 3,9 prosent til 22,25 kroner.