Problemer på Oslo Børs - åpnet ned, men snudde

Oslo Børs har problemer med live-kurser og nyheter, men alt tyder på at børsen åpnet ned, før den raskt snudde opp. Oljeprisen stiger friskt.

Hovedindeksen oppdateres ikke mandag morgen, på grunn av tekniske problemer, men mye tydet på at den åpnet ned - før den raskt snudde opp.Statoil falt 0,5 prosent til 120,6 kroner fra start. Seadrill falt 0,35 proent til 56,7 kroner og var mest omsatt i åpningsminuttene.Etter knapt 10 minutter snudde det og Statoil var da opp 0,5 prosent til 121,85 kroner, mens Seadrill snudde til å være opp 0,6 prosent til 57,25 kroner.Forklaringen er trolig hovedsakelig at oljeprisen er opp 1,6 prosent til 48,25 dollar. Lettoljen i New York er opp 2 prosent til 45,93 dollar.Blant de ti mest omsatte aksjene er det to aksjer som faller, en som uendret og syv som stiger.Orkla faller 0,5 prosent til 62,25 kroner, mens Norwegian faller 0,4 prosent til 343 kroner. Subsea 7 er uendret på 67,45 kroner.DNB, Telenor, REC, Frontline og Marine Harvest stiger pent. REC er for eksempel opp 3,9 prosent, mens Frontline stiger 2,9 prosent.Oslo Børs melder at de problemer med distribusjon av indekser og nyheter mandag, fremgår det av en børsmelding. Indekser oppdateres ikke og nyheter distribueres via andre kanaler, heter det. Børsen jobber med å løse problemet. Vinneren så langt er Western Bulk, opp 18 prosent til 3,22 kroner, fulgt av Sevan Drilling og Questerre. Taperen er Emas Offshore, som faller 4,8 prosent til 1,2 kroner, fulgt av Kitron og Interoil.Kitron faller til tross for at selskapet meldte at det har signert en langtidsavtale med Northrop Grumman for levering av elektroniske moduler til F-35 Lightning IIaircraft avionics frem til 2036.Idex, som har mottatt den første ordren på sin nye off-chip sensor med World Wide Touch Technology, stiger 3 prosent til 7,69 kroner.