Professor: - Fed skulle ha hevet renten i går

Professor ved CBS i København, Jesper Rangvid mener USA burde økt renten torsdag.

federal reserve

- Jeg mener også at Fed skulle ha hevet renten i går. Det er ingen tvil om at arbeidsmarkedet strammer seg til. Fundamentalt er økonomien i klar bedring og alt ser fornuftig og stabilt ut, sier professor ved CBS, Jesper Rangvid til Børsen.dk.Han peker på at det eneste som ligger et stykke unna mål, er inflasjonen.Ifølge Rangvid er Fed nå en kilde til usikkerhet, og peker på at det var Yellen selv som sa at vi kom til å få en renteøkning i år, men plutselig er det ikke lenger sikkert at det skjer.- Det eneste markedene snakker om er når renteøkningen kommer. Det hadde vært en god idé å heve renten ørlite grann, slik at man hadde fjernet noe av usikkerheten. For deretter å gjøre det klart hvordan den fremtidige renteutviklingen vil se ut, og at den vil være langsom, sier Rangvid til Børsen.dk.LES OGSÅ: Nå venter markedene renteøkning i 2016