REC kan stenge fabrikk dersom handelskrig fortsetter

Rettelse: REC opplyser i en melding at selskapet vil kunne bli nødt til å stenge fabrikk i USA dersom handelskrigen med Kina fortsetter.

REC Silicon kan ifølge en fersk melding bli nødt til å stenge sin fabrikk i Moses Lake i USA.Det vil kunne skje dersom den pågående solkrigen mellom USA og Kina fortsetter, som blant annet fører til 57 prosent avgift på salget av RECs polysilicon til Kina.Som følge av nedstenging må i så fall 400 av 720 ansatte ved Moses Lake-fabrikken gå.Avtale på bordet - REC Silicon ble dratt inn i handelskrigen som represalier for en tvist om import av solcellepaneler fra Kina til USA. Nå ligger det en avtale på bordet mellom USA og Kina, som vil gi kinesiske selskaper verdifull markedtilgang i USA, såfremt en løsning også kan komme på plass for amerikansk polysilisium, sier REC Silicon-sjef Tore Torvund i en kommentar.Han mener det er uforståelig at Kina foreløpig ikke har gått med på avtalen, som vil kunne gi gjensidige fordeler for de to landene.- Til tross for mange forhandlinger, er polysilisium-tvisten fortsatt uløst, sier Torvund.Hegnar.no skrev først at REC Silicon ville nedlegge fabrikken i Moses Lake, samt si opp 400 ansatte - men dette var en beklagelig misforståelse av børsmeldingen!Les meldingen her!