Rolls-Royce må kutte 600 jobber i Norge

Nedturen tvinger Rolls-Royce til kraftige kutt i Norge.

Rolls-Royce Marine og Bergen Engines tapte 436 millioner kroner før skatt ifjor. Mye av nedgangen skyldes oljeprisfallet og oljeselskapenes kostnadskutt, skriver DN.Avisen skriver at en dramatisk endring av markedssituasjonen og sviktende ordreinngang kombinert med prispress gir kraftige bemanningskutt.Så langt i år er Rolls-Royce-selskapene i Norge i ferd med å kutte 525 stillinger. Av disse forsvinner rundt 200 i motorfabrikken ­Bergen Engines i Åsane utenfor Bergen. Men det stopper ikke der. Rolls-Royce har besluttet å flytte ut av fabrikklokalene i Hagavik i Os og planlegger nedleggelse av driften i Hjørungavåg i Hareid.Det siste tiltaket er ifølge kommunikasjonsdirektør Anette ­Bonnevie Wollebæk nå i ferd med å bli drøftet med fagforeningene.– Vi regner med at bemanningskuttene samlet vil kunne komme opp i rundt 600, sier Wollebæk.