Saftig sluttpakke til VW-sjefen - kan få 585 mill.

Den avgåtte Volkswagen-sjefen Martin Winterkorn får med seg en saftig sluttpakke.

Volkswagens tidligere toppsjef går ikke tomhendt fra stillingen. Til tross for at det var den siste ukens avsløringer som førte til hans plutselige avgang, får Martin Winterkorn med seg en saftig sluttpakke ut døren.Ifølge Bloomberg kan han få så mye som 32 millioner dollar eller nærmere 270 millioner kroner i pensjon, i tillegg til at han trolig kommer til å få utbetalt millioner i etterlønn avhengig av hvordan styret klassifiserer hans exit.Dersom styret mener det ikke er Winterkorns egen skyld at han må gå, har han rett på to årslønner i etterlønn. Basert på Winterkorns årslønn på 16,6 millioner euro, betyr det at han kan komme til å få 314,5 millioner kroner i etterlønn.Finner styret at Winterkorn selv er skyld i sin tidlige avgang, kan Volkswagen nekte ham pengene.Winterkorn tok over som toppsjef i Volkswagen i 2007, og har gjort selskapet til verdens største bilprodusent ved siden av Toyota.